Анализ на цените на биткойни: Тим Дрейпър печели търг на копринения път

Coindesk съобщава, че Тим Дрейпър, рисков капиталист, “баща” VC Адам Дрейпър и управляващ директор на VC фирма, Draper Fisher Jurvetson, е победителят от всички 30 хиляди биткойни които бяха взети за участие в биткойн търга на копринения път. Това съобщение се проведе в Среден публикация в блог от калифорнийска компания за търговия и съхранение на биткойни, Vaurum. Coindesk отбеляза, че Дрейпър е посочен като инвеститор в кръга за финансиране на семена от компанията на стойност 4 милиона долара през май.

Главният изпълнителен директор на Vaurum Авиш Бама също обяви в публикацията в блога, че Тим Дрейпър планира да си партнира с Vaurum и да използва биткойните, които е спечелил на търга, за да помогне на Биткойн да се появи на развиващите се пазари със слаби валути.

От Тим ​​Дрейпър:

„С помощта на Vaurum и този новозакупен биткойн очакваме да успеем да създадем нови услуги, които могат да осигурят ликвидност и доверие на пазарите, затруднени от слабите валути.

Този план за инжектиране на биткойн ликвидност в развиващите се пазари със слаби валути върви добре с потенциала на Биткойн да направи глобалната паричен превод пазар много по-ефективен и по-евтин. Макар че това няма да бъде благотворителен акт, както често са паричните преводи, това може да помогне на работниците в тези развиващи се страни да се измъкнат от бедността. Тъй като не би трябвало да се занимават с валути, които имат много ниска покупателна способност и вместо това биха могли да използват валута, която постепенно се увеличава в стойност, те не биха имали толкова трудно време да станат проспериращи на тези нововъзникващи пазари, където хората често се борят финансово.

Директното инжектиране на биткойн в развиващите се пазарни икономики ще бъде положителен страничен ефект от проекта на Draper и Vaurum, но това инжектиране също ще улесни богатите корпорации да инвестират в тези нововъзникващи пазари. Подобни инвестиции от добре утвърдени корпорации биха увеличили незабавно количеството работни места, налични на развиващите се пазари, и биха помогнали за извеждането на хората от бедността. И така, този проект за ликвидност Vaurum и Тим Дрейпър ще работят по печалбите от Draper’s търг определено ще помогнат за укрепване на пазарите с амортизирани валути, или може да започне процес, при който тези амортизирани валути да бъдат заменени изцяло от биткойн.

Какво означава това съобщение за цената на биткойн?

Непосредствено въздействие на търга върху цената на биткойн

Самият търг на Пътя на коприната е оказал значително влияние върху цената на биткойните, както и съобщението, че един човек е спечелил всички биткойни в търга. Придържайки се към прогнозата, която направих в предишен анализ, цената претърпя леко отклонение надолу от страничната тенденция от 580 до 590 долара и падна в 560 долара поради паническа продажба в навечерието на търга. След това, в деня на търга, цената отново се вдигна нагоре и проби $ 600, противно на предсказаното от Citi Group. След като губещите от търга започнаха да правят публични съобщения, оповестявайки своите оферти – всички те бяха под пазарната цена, което показва, че победителят вероятно наддава на или над пазарната цена – цената на биткойн започва да се движи отново нагоре. Във вторник, 1 юли, американските маршали съобщиха, че един човек е спечелил всички 30 хиляди биткойни; пазарът реагира на тази новина, като повиши цената на биткойн до 650 долара и дори флиртува с 660 долара. В нощта на 1 юли цената на биткойните спадна и се движеше около $ 640, вероятно поради незабавното вълнение на търга. И накрая, тази сутрин (2 юли), Vaurum обяви, че Тим Дрейпър е победителят в биткойните на Пътя на коприната и че ще работи с компанията за инжектиране на биткойн в развиващите се пазари. След това цената на биткойните се върна до диапазона от 650 долара, което според мен е резултат от това съобщение от Vaurum.

Къде ще отиде цената на биткойн от тук?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

След като аукционът приключи, цената на биткойн се връща към нормалните си дейности, като се определя от ежедневните търговски дейности и ежедневните новини. Докато много „анализатори“ на тенденции, които използват позитивистка методология и са точни само когато имат късмет, ще разгледат печалбите, постигнати в цената в резултат на вълнение от търга, и ще установят нова възходяща тенденция, която вероятно ще бъде настроена на земя на луната. Не можем обаче да забравим къде се крие истинската тенденция и как тя е установена. Преди американските маршали да обявят търга на биткойните на Пътя на коприната, цената на биткойните беше определена постепенно възходящо от постоянен поток от положителни новини, излизащи от общността на биткойните. Съобщението за търга на Пътя на коприната направи временно отклонение от тази тенденция, която върви в двете посоки; паническата продажба, водеща до търга, понижи цената за няколко дни, след това вълнението и добрите новини по време и след търга изтласкаха цената обратно нагоре. Но тъй като вълнението от търга намалява, цената на биткойните ще се определя от хода на тенденцията, установена преди няколко седмици.

btc цена 2.2Биткойн цена от 30 юни до 2 юли

Докато пазарът се успокои, цената на биткойн ще намери нов под, който според мен ще бъде някъде между 600 и 650 долара. Така че е възможно цената да премине през съвсем лек спад, докато се създава този нов етаж. Оттам нататък цената ще продължи своята устойчива възходяща тенденция. Продължаването на тази възходяща тенденция разчита на всички равни условия, разбира се. Всичко може да се случи в бъдеще, което да наруши тази установена тенденция и е вероятно подобно нещо да се случи. Казването на това какво ще бъде обаче е невъзможно да се направи. Следващото отклонение от тази тенденция може да бъде отрицателно или положително и може да бъде временно разминаване или установяване на изцяло нова тенденция. Всичко, което тук може да се каже със сигурност е, че докато настоящите условия продължават, възходящата тенденция, установена преди седмици, ще продължи. В заключение, възможно е цената на биткойните да се върне на Луната през следващите месеци, просто може би не толкова бързо или рязко, колкото вероятно ще прогнозират позитивистките „анализатори“.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map