Централизация на копаенето на биткойни: Пазарът се оправя

Неотдавнашното постижение на Ghash.io, най-голямото Биткойн майнинг пул, при постигането на 51% мощност на хеширане предизвика огромен емоционален отговор от общността на Биткойн. Това доведе до кратка разпродажба, която изигра второстепенна роля наскоро падане в цената на биткойн. Защо общността на биткойните толкова се страхуваше от това развитие? Те се страхуваха от 51% атака. От Ghash.io достигна 51% хешираща сила, нападател или човек отвътре, би могъл да получи контрол над пула за копаене и да използва тази хешираща сила, за да изпълни двойно харчене. Много хора са ужасени от тази възможност, като казват, че самият потенциал това да се случи бележи фаталния недостатък в биткойните.

Последици от 51% атака върху цената на биткойн

Ако се случи атака от 51%, казват те, тогава цената на биткойните ще се блъсне в земята, всички фирми ще изоставят усилията си за приемане на биткойн и валутата ще бъде на практика мъртва. Освен това тези хора твърдяха, че централизацията на пула за копаене на биткойни унищожава недоверието на биткойн. Ако биткойн майнинг пул придобие 51% хешираща мощност, всички ще трябва да се доверят, че пулът ще одобрява безразборно всички транзакции. Сега далеч не е сигурно дали атака от 51% действително ще доведе до такива видове ефекти. Независимо от това, страхът има много реални ефекти върху цената на биткойн и в сърцата и умовете на общността на биткойн.

Много хора смело заявиха, че този проблем с добива на биткойни бележи провал на свободния пазар; ако хората действат в своя личен интерес, тогава икономиката неизбежно ще се провали и всички ще бъдат бедни. Тези твърдения не биха могли да бъдат по-далеч от истината. В действителност пазарът поправя проблема с централизацията на пула за копаене на биткойни и никой дори не го осъзнава. Усилията, положени от общността да излезе с решение, доказват, че Биткойн остава недоверен и че пазарът ще надделее.

Реалността на пазара на биткойни

Фундаменталната концепция, която тези, които се страхуват от загубата на биткойн от нейната ненадеждна, децентрализирана природа, не успяват да разберат, е фактът, че самият свободен пазар е недоверен. Доброволните транзакции в паричната икономика не изискват доверие между страните, участващи в търговията. Актьорите, които правят неприятен или неефективен избор, и предприемачите, които произвеждат незадоволителни продукти, се наказват от пазара, тъй като потребителите спират да изпращат пари на тези хора. Пазарът не се нуждае от доверие, за да функционира, човек дори не трябва да познава друг човек, за да търгува спокойно с него. Същото важи и за добива на биткойни.

Няма доверие, когато пул за копаене на биткойни достигне 51% мощност за хеширане, защото пазарът веднага реагира и се премества, за да премахне тази мощност от обраслия биткойн майнинг пул. Общността за добив на биткойни вероятно никога няма да достигне състояние, в което потребителите на биткойни трябва да се доверят на пул за копаене на биткойни, за да доминират добронамерено на пазара. Когато видяхме, че Ghash.io започва да се доближава до 51% мощност за хеширане, общността веднага предприе действия. Миньорите напуснаха Ghash.io и отидоха в други басейни, а хората изстреляха старите си остарели платформи за копаене на биткойни и ги насочиха към конкурентните пулове за копаене на биткойни, за да премахнат хеширащата мощност от Ghash.io. Хората, осъждащи биткойн като провал поради този провал на Ghash.io, докато твърдят, че действието в името на преследването на личния интерес води до окончателно унищожаване на пазара, се оказват погрешни в действията си. Използвайки всякакви налични средства за премахване на хеширащата мощност от Ghash.io, тези хора действаха в собствения си интерес – и поради недоверие към все по-централизирания пул за копаене на биткойни. Запазването на децентрализирания пазар на биткойн беше в техен интерес, така че действаха, за да запазят тази децентрализирана парична система.

Решения за свободен пазар за централизиране на копаенето на биткойни

И така, как е възможно тези песимисти да твърдят, че самото съществуване на този проблем в общността за добив на биткойни е причинено от миньори, действащи в техен личен интерес, без да осъзнават абсурдността и противоречието в своите изявления? Активно преследвайки своите лични интереси, ужасените членове на общността на Биткойн работиха, за да създадат временно решение на този проблем с добива на Биткойн и да запазят възходящата тенденция на цената на Биткойн. Освен това същите тези хора правилно предположиха, че трябва да се предприемат стъпки за изграждане на постоянно решение на този проблем с копаенето на биткойни. Почти веднага хората започнаха да рекламират и насърчават миньорите да използват p2pool, децентрализиран биткойн майнинг пул, при който хеширащата сила на миньорския пул не е поставена под контрола на централен орган или организация. Също така, общността започна да теоретизира начини, по които Bitcoin Core може да бъде актуализиран и модифициран, за да реши проблема с копаенето на Bitcoin. И все пак пазарът се провали, личният интерес унищожи Биткойн завинаги!

Твърденията, че провалът на един проект на свободен пазар показва провал на свободния пазар като цяло, са в най-добрия случай фалшиви. Фактът, че хората, които правят тези твърдения, в момента търсят дългосрочни решения на проблема с централизацията на копаенето на биткойни, е потвърждение на ефикасността на свободния пазар. Те не успяват да осъзнаят, че пазарите се простират далеч отвъд паричния аспект и действителните операции на блокчейн технологията. Поради това те виждат, че възниква проблем във финансовата или техническата сфера на биткойн общността и го разглеждат като провал на пазара като цяло. В действителност всички човешки действия представляват параметрите на пазара. Всяко действие, предприето за решаване на проблеми и избягване на бедствия, за анализ на предложените решения на тези проблеми и дори за сближаване и обвързване с общността, съставлява пазара. Комуникацията между физическите лица е точно толкова икономическа транзакция, колкото и покупко-продажбата.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Постоянните усилия на биткойн общността да разшири приемането на криптовалутата или да реши проблем със самата технология, е функция на пазара, точно както колебанието на цената на биткойн е пазарна функция. Вместо да се оплакват от провала на пазара, хората, които са ужасени от Ghash.io, биха направили по-добре да отпразнуват успеха на пазара, тъй като всички те успяха да си сътрудничат помежду си, за да започнат да произвеждат решения за този проблем с добива на биткойни. Свободният пазар не гарантира или дори обещава съвършенство и безупречна плавност, той просто гарантира безпрепятствен процес за решаване на проблеми и доброволно сътрудничество. Точно това видяхме да се случва в неотдавнашния провал на Ghash.io; мощно решаване на проблеми и социално сътрудничество. Проблемът, разбира се, далеч не е напълно разрешен, но общността на Биткойн е установила много силна отправна точка, от която те могат да разработят допълнително своите решения. Тази отправна точка и всички брилянтни решения, които трябва да произлязат от нея, са благодарение на хората, действащи на свободния пазар … и разбира се благодарение на Ghash.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map