El Japó s’abstindrà de la regulació, implicacions per al preu de Bitcoin

El Partit Liberal Democràtic (LDP), el partit dominant en la política japonesa des de 1955, ha anunciat que no promulgarà cap legislació destinada a restringir o regular Bitcoin de qualsevol manera. Aquest anunci ve a la llum de les consideracions del govern japonès en escriure la llei de la regulació de Bitcoin després de l’infame Mt. Xoc de Gox a finals del 2013. Mt. Gox va ser l’intercanvi de Bitcoin més gran del món en el temps anterior al seu fracàs, sent el responsable de la majoria de les transaccions de Bitcoin del món. En una brillant mostra d’ineptitud, o el que alguns consideren frau deliberat, Mt. Gox va permetre que faltessin 850 mil bitcoins. En el moment d’aquesta desaparició, els bitcoins valien més de 450 milions de dòlars.

Per sort, en lloc d’aprovar amb pressa una legislació restrictiva sobre els intercanvis de Bitcoin o la pròpia moneda, el Partit Liberal Democràtic Japonès va prendre el seu temps, deliberant sobre si aprovar o no aquesta legislació. Viouslybviament, van decidir no aprovar la regulació de Bitcoin; Takuya Hirai, legislador del LDP i líder de la divisió de mitjans d’Internet del LDP, va parlar en nom del partit i va dir a Reuters que “bàsicament vam concloure que, per ara, evitarem un pas cap a la regulació legal”.

Efectes potencials de la legislació sobre el preu de Bitcoin

L’anunci del LDP que es mantindrà neutral sobre la qüestió de la legislació Bitcoin probablement significa una bala esquivada pel preu de Bitcoin. A jutjar per les reaccions anteriors del preu de Bitcoin als intents de la Xina de prohibir Bitcoin del seu país, sembla probable que qualsevol tipus d’aplicació de la legislació Bitcoin produeixi un augment temporal de la volatilitat dels preus de Bitcoin, més que la taxa normal de volatilitat dels preus de Bitcoin , i possiblement una caiguda a llarg termini del preu de Bitcoin.

No obstant això, el recent ensurt de la mineria de Bitcoin, Ghash.io, assolir el 51% de potència hash ha produït a la comunitat Bitcoin una minoria que dóna suport a la regulació governamental de Bitcoin. Des del punt de vista ideològic, és il·lògic demanar una regulació governamental, que assumeixi una confiança en el govern, per regular les agrupacions mineres de Bitcoin perquè han eliminat la naturalesa confiable de Bitcoin. És contradictori amb la ideologia llibertària àmpliament acceptada que existeix, almenys de manera vagament, en la majoria de la comunitat Bitcoin. Independentment de les filosofies ideològiques, però, el fet objectiu d’aquesta situació és que hi ha un petit suport per a la regulació governamental de Bitcoin.

Què podria significar la regulació de Bitcoin pel preu de Bitcoin? La resposta òbvia és que qualsevol intent governamental de regular Bitcoin exercirà una pressió a la baixa sobre el preu de Bitcoin a causa del fet que probablement allunyaria a moltes persones del Bitcoin..

Tanmateix, això suposa que el govern promulgaria una legislació restringir l’ús de Bitcoin. Què passa si el govern fa alguna cosa per estimular la seva acceptació, com ara relacionar-lo d’alguna manera amb l’oferta de crèdit barat del banc central? En aquesta situació, el preu de Bitcoin es dispararia, juntament amb totes les altres àrees de l’economia que s’inflen molt més enllà dels nivells sostenibles a causa de la política de diners barats del banc central. Malauradament, l’augment del preu de Bitcoin seria extremadament temporal. És probable que la bombolla caigui en algun moment després que el banc central en qüestió contractés el subministrament de crèdit. Així doncs, els efectes de la intervenció del govern sobre el preu de Bitcoin al immediata el terme pot anar de qualsevol manera. Però el llarg termini tots dos efectes són negatius, pel que fa a mantenir una tendència alcista del preu de Bitcoin.

La regulació del govern no faria Bitcoin més segur i provocaria un augment del preu de Bitcoin?

Suposem que la intervenció del govern no produeix cap efecte directe sobre el preu de Bitcoin. Això passaria molt probablement perquè la legislació no s’orientaria cap al propi Bitcoin, sinó als intercanvis de Bitcoin. Suposem que els governs van restringir les operacions dels intercanvis de Bitcoin. Pot semblar que aquest tipus de regulació faria més segur el mercat de Bitcoin i, per tant, estabilitzaria el preu de Bitcoin. No obstant això, com hem comentat, obstaculitzant el mercat dels intercanvis de Bitcoin, fins i tot si es tracta de “seguretat dels consumidors”, es fomenta l’establiment d’un monopoli de la borsa. Imagineu-vos si el govern crea directament o directament un intercanvi de Bitcoin únic o un petit grup d’intercanvis estretament relacionat per dominar les transaccions de Bitcoin d’aquest país..

Què passa si aquell intercanvi o el grup d’intercanvis interconnectat acabés sent un altre Mt. Gox i estavellat per ineptitud o frau deliberat? El preu de Bitcoin cauria en picat, igual que quan es va estavellar l’autèntic Mt Gox. No obstant això, a diferència del fiat, no es poden crear més bitcoins a partir de l’aire per afavorir l’entitat insolvent. No hi hauria cap “rescat” per salvar aquesta creació que, a tots els efectes, seria molt similar a un sistema bancari tradicional recolzat pel govern.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

A més, és probable que la caiguda del preu de Bitcoin sigui encara pitjor en aquesta hipotètica situació. Un cop Mt. Gox es va estavellar, els consumidors tenien diverses opcions d’intercanvis de Bitcoin a les quals podien migrar lliurement i, probablement, van aplicar friccions que van disminuir la caiguda del preu de Bitcoin. En una situació en què hi hagi un monopoli d’intercanvi establert pel govern per a tots els països que operin a Bitcoin, les barreres d’entrada establertes per la normativa probablement faran impossible la migració a l’intercanvi d’un altre país si l’intercanvi d’un país fracassa. El resultat d’aquesta limitació de la competència conduiria el preu de Bitcoin al pis en cas d’intercanvi fallit. Podem veure aquí que qualsevol regulació de Bitcoin tindria algun efecte sobre el preu de Bitcoin que es pot preveure o no en aprovar aquesta legislació reguladora.

La teoria econòmica i les situacions hipotètiques, a part, és que el Japó ha optat per mantenir el mercat japonès de Bitcoin lliure i no regulat. No es pot saber amb certesa si el govern japonès es mantindrà neutral en la qüestió de la regulació de Bitcoin. Però, de moment, el mercat seguirà sent lliure i el preu de Bitcoin estarà determinat pel joc lliure del mercat, en lloc de les conseqüències invisibles de la intervenció del govern. Podem extrapolar d’aquesta neutralitat japonesa continuada que, de moment, els factors que determinen l’actual tendència del preu de Bitcoin aplanada segueixen sent iguals.

Mentre les coses continuïn sent iguals, l’anàlisi que aquest autor va fer en un anterior article es mantindrà constant. El preu actual de Bitcoin es mantindrà constant i, fins i tot, pot augmentar lleugerament durant les pròximes dues setmanes, fins que el govern federal dels EUA comenci la subhasta dels bitcoins de la Ruta de la Seda confiscats. Després d’aquest moment, es desconeix què passarà amb el preu de Bitcoin. Els bitcoins subhastats podrien inundar el mercat i, per tant, reduir el preu de Bitcoin, o bé els compradors de les monedes de la Ruta de la Seda podrien mantenir-se, cosa que podria mantenir la tendència actual del preu de Bitcoin o servir de catalitzador per a un altre swing en el preu de Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map