Els perills de Bitcoin

Bitcoin ha estat fent marxa al mercat des de fa poc. La moneda totalment digital ha desafiat els fonaments del sistema financer mundial i ha plantejat la pregunta: pot existir una moneda que no estigui recolzada pels metalls preciosos ni pels governs nacionals? Tot i que la moneda encara està en els seus inicis, manté el potencial de continuar creixent i evolucionant. Tot i això, els possibles inversors i miners haurien de ser conscients que hi ha un gran risc en la moneda.

El primer que heu d’entendre és que Bitcoin no està recolzat per cap govern, tresoreria o càmera de compensació central. El seu valor no deriva de l’or ni de cap altre metall preciós. Al llarg de la història i fins al 1971, la majoria de les monedes nacionals van estar recolzades per l’or o una altra mercaderia. Després del final de l’acord de Bretton-Woods, però, es va permetre que la majoria de les monedes flotessin al mercat lliure, determinant el valor real de la moneda els compradors i venedors. Les monedes nacionals estan recolzades per la fe plena dels seus respectius governs nacionals i, sovint, actuen com una mena de referèndum sobre una determinada nació i la seva salut fiscal. Per exemple, un país econòmicament vibrant i amb sòlides polítiques fiscals sol gaudir d’una moneda amb un valor elevat.

Bitcoin no està recolzat per ningú, excepte per la fe dels compradors i venedors del mercat. No hi ha cap banc central per supervisar i ajustar l’evolució de la moneda i no hi ha cap autoritat capaç de supervisar el desenvolupament i l’evolució de la moneda. En cert sentit, els bitcoins obtenen el seu valor dels costos de mà d’obra i electricitat. Per crear un Bitcoin, un “miner” ha d’utilitzar maquinari informàtic avançat per resoldre equacions complexes. Quan es completa l’equació, es fabriquen nous bitcoins. Això crea una mena de valor inherent a Bitcoin.

Tot i això, només un petit nombre d’empreses (en el moment d’escriure aquest article, aproximadament 1.000) accepten Bitcoins com a pagament. No obstant això, hi ha nombrosos intercanvis de Bitcoin que permeten als usuaris canviar monedes per diners. En general, aquests intercanvis han demostrat ser estables i els bitcoins han estat en gran part líquids, de manera que podeu canviar-los per efectiu. Els darrers dies, però, el valor dels bitcoins va créixer de forma fulgurant, però, augmentant a més de 250 dòlars abans de caure de nou per sota dels 100 dòlars. Sota aquests gronxadors salvatges, diversos intercanvis es van veure obligats a tancar.

Si tots els intercanvis de Bitcoin es tanquessin i la moneda quedés il·líquida, qualsevol inversor que quedés en possessió de Bitcoins perdria tots els seus diners. Fins i tot si Bitcoin segueix sent convertible amb altres monedes, els canvis de preus salvatges podrien perjudicar molts inversors. Tot i que Bitcoin és un concepte molt interessant, en aquest moment seria una tonteria invertir diners en la moneda que no es pot permetre el luxe de perdre.

Les persones i empreses que vulguin obtenir bitcoins també haurien d’estar cansats dels riscos potencials. Inicialment, la mineria era molt barata i qualsevol persona amb un PC podia crear Bitcoins. Amb el pas del temps, però, la dificultat de resoldre equacions ha augmentat, requerint equips més potents i grans quantitats d’electricitat. Ara, els equips miners poden costar més de 20.000 dòlars i les factures d’electricitat per fer funcionar l’equip poden sumar-se molt ràpidament.

Si Bitcoin col·lapsa, tot l’equip esdevindrà inútil i els miners hauran de pagar les factures d’electricitat. Qualsevol miner potencial que vulgui entrar al mercat hauria de pesar els costos i els riscos molt de prop. Si els inversors volen participar en la mineria, el millor mètode pot ser distribuir el risc entre un grup d’inversors. D’aquesta manera, si el mercat es dirigeix ​​cap al sud, les pèrdues per a inversors individuals es mantindran limitades.

Diu la vella dita que no heu de posar tots els ous en una cistella. El mateix passa amb Bitcoin. Invertir una petita quantitat de diners que es pot permetre el luxe de perdre pot generar beneficis substancials. D’altra banda, si invertiu molts diners, podríeu perdre l’estalvi de la vostra vida a la llarga. A més, haureu de ser conscients que eventualment un govern o una organització pot sentir-se amenaçat per Bitcoin i decidir enderrocar-lo. Si el Tresor dels Estats Units, per exemple, decidís invertir grans sumes a Bitcoin per augmentar els preus abans de retirar-se sobtadament i inundar el mercat venent les monedes, podria reduir tota la moneda. Tot i que això pot semblar una teoria especulativa de la conspiració, continua sent un risc real del món.

En resum, invertiu amb precaució!

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map