Как анонимният DarkSend на Darkcoin помага на Bitcoin

Не много отдавна публикувах статия с очертания Darkcoin, и влязохме в малко подробности за системата DarkSend. Оттогава осъзнах колко наистина революционна може да бъде тази програма. Поради своята природа, Darkcoin може да даде тласък не само на себе си, но и на това Биткойн както добре. Първо обаче първо.

Анонимен ли е Darkcoin? И какво е Darksend? Обобщение на това как работи Darkcoin

DarkSend функционира по начин, който е много подобен на барабан, което е идея, която съществува от доста време, но с няколко спецификации, които повишават ефективността. Той е преминал през множество промени и актуализации, но най-новата версия, кандидат за издание 2 (RC2), се приближава до пълна анонимност.

Когато даден потребител, да го наречем Тим, изпраща тъмни монети чрез DarkSend до друг потребител, нека я наречем Санди, той трябва да изпрати 10 тъмни монети, дори ако тази сума е по-голяма от тази, която би искал да й плати. След това DarkSend поставя монетите си в пул и спира на пауза, докато двама допълнителни потребители не инициират транзакции. Тези нови потребители ще добавят свои собствени 10 тъмни монети към пула, а DarkSend смесва 30-те монети в произволен асортимент. Ако приемем, че Тим е искал да изпрати 8 тъмни монети на Sandy, тогава в този момент 8 портфейла ще бъдат депозирани в портфейла на Sandy, но тези 8 монети ще бъдат комбинация от монети от всичките 3 потребители, които са инициирали транзакции. Останалите 2 монети на Тим се поставят в произволен адрес на пула (RPA), който е създаден по време на транзакцията. Този RPA не е обвързан с нито един потребител, поради което е невъзможно да се свърже с конкретен потребител, но Тим има достъп до него.

Този процес се случва и за останалите 2 потребители, които са изпратили 10 тъмни монети и чрез DarkSend, така че в края е невъзможно да се определи коя транзакция е свързана с конкретен потребител. На външен наблюдател 3 потребители поставят 30 тъмни монети, а 3 – 6 адреса получават монети (3, ако всеки потребител възнамерява да изпрати цели 10 тъмни монети, до 6, ако всеки потребител възнамерява да изпрати по-малко от 10 тъмни монети).

И така, как влияе това върху биткойните? Даркойн е добра инвестиция?

Е, не директно. Въпреки че има разработчици, работещи върху подобни системи, които биха могли да работят с биткойн, сложността на постигането на истинска анонимност чрез този метод изисква значителни инвестиции в разработването на софтуера за неговото боравене. Освен ако основните разработчици на Bitcoin не решат да интегрират този тип система директно в нея, тогава е малко вероятно да съответства на Darkcoin.

Това обаче е въпросът. Това е точно причината, поради която Darkcoin ще расте, а също и причината, че ще бъде от полза за Bitcoin. Благодарение на възможността за предоставяне на анонимност на DarkSend, има голяма вероятност Darkcoin да бъде приет от лица, които са прекалено загрижени за прикриване на самоличността си. Въпреки че има много законни причини да направите това, има и много „по-тъмни“ причини. Биткойнът е страдал понякога поради репутацията си на „анонимна валута“ (не е), използвана за онлайн черни пазари.

Поради факта, че биткойнът НЕ е анонимен и следователно представлява риск за хората, които имат достъп до тези пазари, изглежда вероятно някои да започнат да приемат Darkcoin вместо това. Това потенциално може да даде тласък на растежа на Darkcoin, значително увеличавайки обема на търговията му, като същевременно подобрява репутацията и легитимността на Bitcoin едновременно.

Необходимо ли е разделянето между анонимната природа на Darkcoin и прозрачността на Bitcoin, смесена с псудонимност?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Очевидно това, с достатъчно работа, може да бъде интегрирана система, без нужда от множество валути. Мисля обаче, че това би било вредно. Една от най-големите точки за продажба на биткойн е публичната книга, която може лесно да бъде анализирана. DarkSend е брилянтна идея и Darkcoin ще се справи много добре с такива опитни разработчици зад нея, но валутите трябва да останат разделени.

Биткойн се бори за масовото приемане, цена стабилизация и прозрачност. Регулаторите, правителствата, банките и обществеността го осветяват. Всеки опит за увеличаване на анонимността на Биткойн би бил боеприпас за опонентите му. С текущото разделяне, Bitcoin може да остане на светло, а Darkcoin може да остане скрит и да процъфтява на тъмно.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map