Как да закупите Zcash – Ръководство за начинаещи

Как да закупите Zcash – Ръководство за начинаещи

Тъй като необходимостта от анонимност се увеличава онлайн, хората търсят решения, различни от Bitcoin (което далеч не е анонимно). Zcash (ZEC) е едно такова решение, световно известно като монети за поверителност. В следващата публикация ще обясня накратко какво представлява Zcash и как можете да го купите онлайн.

Как да закупите Zcash Резюме

Ето как да закупите Zcash в 4 прости стъпки:

Ако CEX.io не се получи за вас, ето няколко допълнителни опции за закупуване на Zcash:

* Потребители на eToro: 75% от CFD сметките на дребно губят пари. Вашият капитал е изложен на риск

Ето как да купите Zcash накратко. Ако искате по-подробен преглед за Zcash и различните опции за закупуване онлайн, продължете да четете, ето какво ще разгледам:

1. Какво е Zcash (ZEC)?

ZCash е проект, ръководен от Zooko Wilcox, който е тук, за да се справи с един от най-настоятелните проблеми на биткойн – проследимостта.

Zcash всъщност е вилица на биткойн с добавена анонимност. Някои изследвания показват, че анонимността на ZCash е фундаментално по-силна от тази, предоставена от други мрежи, фокусирани върху поверителността, като Dash или Monero.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Както може би знаете или не знаете, биткойнът не е напълно анонимен. За да се справи с този проблем, Zcash има една основна функция, добавена върху биткойн, която е напълно частни транзакции.

Това означава, че както получателят, така и изпратената сума се пазят в тайна, неизвестна на никого, освен на подателя и получателя.

Сега сигурно си мислите: Ако сумите се пазят в тайна, как да разбера, че не се генерират нови монети и се надува количеството на съществуващите монети?

Отговорът се нарича доказателство за нулево знание или zk-SNARK.

zk-SNARK е начин да докажете, че имате познания за нещо, без да давате никаква информация за самото нещо. Въпреки че е твърде технично, за да вляза в обхвата на тази публикация, просто ще кажа, че се използва в ZCash, за да докаже, че транзакцията е валидна и не създава нови монети, без да предоставя информация за сумите и получателите.


2. Как да закупите Zcash (ZEC)?

Стъпка 1 – Вземете портфейл Zcash

Преди да купите Zcash, първо трябва да си вземете портфейл Zcash, в който да съхранявате монетите си. Има два основни типа портфейли – хардуерни портфейли и софтуерни портфейли.

Zcash хардуерни портфейли

Хардуерните портфейли са може би най-безопасният начин, по който можете да съхранявате своя Zcash, тъй като частният ключ към вашите монети се съхранява офлайн на самото устройство. Има две основни компании, които трябва да вземете предвид, когато става въпрос за хардуерни портфейли.

Ledger – Хардуерните портфейли на Ledger ви позволяват да съхранявате, изпращате и получавате Zcash чрез приложението Ledger Live. Приложението може да се използва чрез вашия настолен компютър и мобилно устройство. В момента има два модела счетоводна книга – Nano S и Nano X (последният предоставя възможности за Bluetooth за използване с вашия мобилен телефон). Можете да прочетете рецензията ми от „Книга“ тук.

TREZOR – Основните модели на TREZOR, TREZOR One и TREZOR Model T, ви позволяват да съхранявате, изпращате и получавате Zcash лесно и сигурно. Основната разлика между моделите е, че Model T има сензорен екран за по-лесно използване и по-добра поверителност. Можете да прочетете моя преглед на TREZOR тук.

Zcash софтуерни портфейли

Софтуерните портфейли могат да се изтеглят безплатно, но се считат за по-малко сигурни от хардуерните портфейли. Софтуерните портфейли пазят вашия частен ключ на вашето устройство (настолен компютър, мобилен телефон, таблет), което винаги е свързано с интернет и за това има по-голям риск от хакване.

Coinomi – мобилен портфейл за криптовалута, наличен както за iOS, така и за Android, който ви позволява да държите Zcash. Можете да прочетете моя преглед на Coinomi тук.

Exodus – лесен за използване портфейл само за настолни компютри, който ви позволява да съхранявате Zcash, както и редица други криптовалути. Този портфейл е изключително препоръчителен за нови потребители, тъй като е много лесен за инсталиране и работа. Можете да прочетете моя преглед на Изход тук.

Jaxx – Известен също като Jaxx Liberty. Jaxx е мобилен портфейл за криптовалута, който също има настолна версия, която може да се сдвоява. Портфейлът поддържа Zcash и редица други алткойни. Можете да прочетете моя преглед на Jaxx тук.

Портфейл ZEC-QT – Наличен за mac и windows, този портфейл е пълен възел, което означава, че ще трябва да изтеглите пълната блокчейн Zcash на вашия компютър. След като го инсталирате, можете да използвате портфейла веднага, но няма да можете да виждате транзакции, преди да го оставите да се синхронизира за една нощ или така, в зависимост от вашата интернет връзка.

За допълнителни опции можете да разгледате пълния списък на Zcash поддържа портфейли тук.

Намерете вашия Zcash адрес

След като имате портфейла си, е време да намерите адреса си в Zcash. Zcash има два адресни формата:

Прозрачни адреси – Подобно на биткойн, където всичко се вижда на блокчейна. Тези адреси започват с „t“.

Частен адрес – за частно изпращане на средства по анонимен начин. Тези адреси започват с „z“.

За средства, изпратени от борса, ще трябва да използвате адресите „t“.


Стъпка 2 – Намерете Zcash Exchange

Купете Zcash чрез eToro

eToro е може би най-лесният начин да закупите Zcash само за инвестиционни цели. eToro ви позволява да инвестирате в Zcash по прост начин с много ниски такси. Каква е уловката? Всъщност нямате достъп до вашите монети, можете само да ги замените обратно във фиатната валута.

Този метод вероятно е най-подходящ за спекуланти, които искат да спечелят печалба от инвестиции в монетата. Ако обаче търсите анонимността на Zcash или искате да изпратите действителните монети на някой друг, предлагам да избягвате този метод. Можете да прочетете пълния ми преглед на eToro тук.

Купете Zcash чрез CEX.io

CEX.io е една от водещите крипто борси наоколо. Той предлага възможност за закупуване на Zcash (ZEC) чрез своята брокерска услуга, както и чрез платформата си за търговия. Начините на плащане включват кредитна карта, което го прави един от най-лесните налични процеси за закупуване (макар и малко по-скъп от използването на банков превод). Можете да прочетете пълния ми преглед на CEX тук.

Купете Zcash чрез Coinbase

Coinbase е базирана в САЩ борса за криптовалута, която предоставя редица други услуги, включително портфейл, услуги за попечителство и други. Можете да закупите Zcash на Coinbase чрез тяхната брокерска услуга (проста, но по-скъпа) или платформата за търговия Coinbase Pro (за напреднали потребители).

Coinbase приема потребители от 103 страни по света и нейните методи за плащане включват дебитни карти и вътрешни преводи като ACH и SEPA. Можете да прочетете пълния ми преглед на Coinbase тук.

Купете Zcash чрез Binance

Binance е най-голямата криптовалута за криптообмен там и един от лидерите в бранша. Ако искате да закупите Zcash и вече притежавате различна криптовалута, можете да използвате Binanace за обмен между тях. Можете да прочетете пълния ми преглед на Binance тук.

За повече опции за закупуване можете да видите пълния Zcash поддържа борси тук.

Стъпка 3 – Изтеглете Zcash

След като купите монетите си, е време да ги изтеглите в портфейла си. Ако оставите монетите си на борсата, рискувате да ги загубите, ако борсата бъде хакната или изпадне в неплатежоспособност. Не забравяйте да изпратите монетите в собствения си портфейл (използвайки прозрачния адрес, който сте получили в стъпка 1).

Можете да проследявате прозрачния си адрес във всеки изследовател на блокове, който проследява Zcash Blockchain, като например ZCha.in като просто поставите адреса си в лентата за търсене.


3. Често задавани въпроси

Каква е цената на Zcash?

Цената на 1 ZEC = 86 USD

Как да започна да копая Zcash?

За подробно обяснение на всяка стъпка вижте ръководството ми за добив на Zcash.

4. Заключение

Тъй като хората (и правителствата) започват да осъзнават, че биткойнът не предоставя истинска анонимност, популярността на монетите за поверителност ще продължи да расте. Понастоящем Zcash е един от 3-те най-добри претенденти в тази категория (другите двама са Monero и Dash).

Имайте предвид, че ако искате истинска анонимност, трябва да започнете процеса дори преди да купите монетите си. Можете да получите добро разбиране за това как да останете анонимни в мрежата от моето ръководство за това как да купувате криптовалути анонимно.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map