Mt. Fallida Bitcoin de Gox

L’escàndol de Bitcoin de Gox

Mt. Gox era el més gran Bitcoin de canvi a febrer de 2014, gestionant més del setanta per cent de totes les transaccions. Es va llançar el juliol de 2010 i va funcionar en un humil edifici de Tòquio, Japó. Va començar com a idea de Jed McCaleb com a mitjà per vendre Magic the Gathering Trading Cards d’una manera similar a la forma en què es venen les accions, però després de veure el potencial de Bitcoin, el va convertir en un intercanvi de Bitcoin. A mesura que la popularitat creixia, McCaleb es va cansar de l’intercanvi i va acceptar vendre’l a Mark Kareples, un desenvolupador de programari Linux, que el va executar fins que es va convertir en l’intercanvi més popular amb un ampli marge. No obstant això, l’abril de 2014 la companyia va aturar la negociació de manera sobtada. Es va anunciar que probablement es van robar aproximadament 850.000 bitcoins de la borsa, cosa que explica el tancament aparentment espontani. La manca de transparència quant a quants bitcoins es van eliminar exactament i el seu parador, va provocar una reacció extrema de la comunitat Bitcoin. La possibilitat de frau per part dels alts funcionaris implicats amb Mt. Gox, juntament amb la possibilitat que els pirates informàtics trenquin un sistema de seguretat defectuós, han estat àmpliament discutits.

Desenvolupaments recents

El febrer de 2014, la companyia va iniciar el procés de fallida japonès amb el pretext de buscar refugi davant de possibles reaccions legals contra Mt. Els creditors de Gox. Des de llavors, Karpeles ha estat citat per la Xarxa d’aplicació dels delictes financers dels Estats Units per donar testimonis el 5 de maig de 2014. No va comparèixer. El 21 de maig de 2014, es va fer un “Anunci d’inici de procediments concursals” en relació amb Mt. Gox va ser llançat en japonès. Aquest document representa la situació legal actual del Mont. Gox a partir del 24 d’abril de 2014, segons va establir el seu administrador i advocat, Nobuaki Kobayashi. El document també especifica Karapeles com l ‘”entitat fallida” segons el Mt. Nom de Gox. Vol explicar les intencions del Mont. Entitat Gox, amb implicacions especialment interessants pel que fa a la recuperació de bitcoins deixats a l’intercanvi en el moment de la seva caiguda. L’anunci proposa dos punts fonamentals:

  • Les persones propietàries de deutes amb l’entitat en fallida no han de pagar aquests deutes amb l’entitat en fallida.
  • Les persones que posseeixin actius de l’entitat fallida no han de lliurar aquests actius a l’entitat fallida.

El document estableix que tots els deutes amb l’intercanvi no s’han de pagar a ell ni tampoc es devolveran els béns en possessió en aquest moment. Probablement es tracti d’una formalitat legal per absoldre Mt. Gox no suportarà una altra càrrega. Si acumulessin el capital o els actius que se’ls deuen mentre es trobessin en una situació tan sensible, es podria reflectir negativament en el seu nivell de responsabilitat, especialment des del punt de vista legal.

Deutes a l’Entitat Fallida

En el desenvolupament del punt anterior, es menciona vagament una reunió de creditors. És probable que això estigui destinat a aquells que tinguin quantitats massives de Bitcoin a l’intercanvi abans de la seva caiguda o a aquells que estiguin francament sobre la situació. La informació sobre la reunió es revelarà més endavant al Mt. Lloc web de Gox. Tot i que, es diu clarament, no tots els creditors han d’assistir a aquesta reunió per rebre una compensació pel seu Bitcoin. La revelació més important inclou detalls sobre el procés pel qual es pot tornar a acreditar la gent. El document suggereix que hi haurà un sistema d’aplicació formal al lloc web, que inclourà els criteris requerits per a la investigació, que després s’utilitzarà per distribuir els actius liquidats a persones qualificades. Demana als creditors potencialment qualificats que es mantinguin pacients a mesura que es construeix aquest sistema. Tot i que es podria presentar els seus béns prematurament, l’anunci implora a aquestes persones interessades que no presentin una reclamació única, ja que aquestes reclamacions “poden carregar d’informació legalment requerida o poden sorgir discrepàncies en les interpretacions de les descripcions d’aquests documents”. La resposta a on es troben els bitcoins encara és esquiva. S’espera que els 200.000 bitcoins recuperats participin en aquest procés de liquidació, tot i que aquesta és una fracció dels emmagatzemats a la borsa. Probabilitat en termes de tots, o potser fins i tot de la majoria, Mt. En aquest moment, els usuaris de Gox que els retornen els seus fons sembla remot. Mt. Gox està a la defensiva legalment, ja que els usuaris irritats van perdent lentament la seva unitat i comencen a acceptar la possibilitat que els seus bitcoins no els siguin mai retornats. El sistema que s’està establint per presentar una investigació sembla prometedor, tot i que les especificacions sobre com es duran a terme aquestes investigacions, fins a quin nivell de minuciositat i la dificultat en què és molt qüestionable la qualificació per a la distribució de liquidació de fons. La comunitat Bitcoin simplement haurà d’acceptar a partir d’ara que cap intercanvi, per gran o aparentment fiable que sigui, és un sistema infal·lible per dedicar tota confiança. Document sencer en japonès i anglès original

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map