Нарастваща неефективност на Биткойн фондацията

Възгледите на този автор не представляват възгледите на Coin Brief.

The Биткойн фондация се счита от мнозина за основен представител на Биткойн. Фондацията има за задача да насърчава глобалното приемане на биткойн, което включва подпомагане на големите компании да го приемат като плащане, лобиране на правителствата да заемат благоприятна позиция по отношение на цифровата валута и разработване на протокола за биткойн, за да го направи най-добрата парична система, която може да бъде.

Изглежда обаче, че Фондацията за биткойни не успя да изпълни целта си в последно време. В първите си дни Фондацията беше център на активност, вълнение и оптимизъм по отношение на развитието на биткойн и разпространението на приемането му. Цялата тази позитивност обаче се промени, когато Фондацията започна да обмисля възможността за изпращане на лобисти до различните световни правителства, за да получи законодателство за биткойни по закон. Оттогава Фондацията е забулена в тайна и бюрокрация; той се превърна по-скоро в политическа сцена, отколкото в биткойн група за застъпничество.

От Джеси Оуен [CC BY-NC-SA 2.0], чрез FlickrОт Джеси Оуен [CC BY-NC-SA 2.0], чрез Flickr

Усилията на Фондацията всъщност да подобри инфраструктурата на Биткойн, вместо да пледира за приемане от правителството на Биткойн (което очевидно не е било успешно досега) са станали толкова застойни, че според Майк Хърн те са „Спряно.“ и са станали „радикално недофинансирани“. Хърн също каза, че всички с изключение на един от тримата разработчици, работещи за фондацията Bitcoin, са спрели да работят върху кода на Bitcoin поради политически причини. Всеки път, когато някой от тях предложи промяна в протокола, те получават обратна реакция от определени части на общността. Въпреки че тази представа не може наистина да бъде потвърдена, подозирам, че именно Фондацията е накарала Владимир Дж. Ван дер Лаан и Кори Робъртсън да не желаят да работят по основния код на Биткойн. Поради публичната реакция по отношение на предложените промени в биткойн, Фондацията вероятно иска да се въздържи от големи промени в протокола, за да могат да поддържат публичния си имидж. Но пак, ако те наистина са толкова притеснени за репутацията си, защо тогава биха наели Брок Пиърс, някой с невероятно съмнително минало? Пиърс не само има сенчеста история, но явно дори не се интересува от работата си като Биткойн фондация член.

Така че, ако е вярно, че Фондация Биткойн е толкова загрижена за политиката и публичните образи, че те са избрали да се въздържат от извършване на промени в протокола Биткойн (и всъщност няма значение дали това е вярно или не, защото това е факт че развитието на Биткойн е застояло) и досега те не са успели да привлекат правителства на наша страна, тогава какъв е смисълът на Биткойн Фондацията? Защо изобщо съществува и какво допринася за биткойн общността? Мисля, че нарастващата неефективност на Биткойн фондацията има много общо с изместения фокус от Основното развитие към политическите действия. Просто казано, ако излизате с правителства, ще започнете да се държите като правителство.

Фондацията за биткойни трябва просто да си отиде

Към този момент фондацията Bitcoin е почти безполезна като средство за разпространение на осведомеността и приемането на Bitcoin. В последно време Фондацията за биткойни наистина не направи нищо, за да постигне по-нататъшно развитие на протокола или нещо друго, което би могло да бъде положително за общността на биткойните. Coinbase и BitPay са направили много повече през последните няколко месеца по отношение на това да накарат големите компании да приемат Bitcoin като средство за плащане, отколкото фондацията. Плюс това, един от най-големите проблеми, с който се сблъсква досега Биткойн, централизацията на копаенето на биткойни, остана почти незабелязан от Фондацията. Всичко, което направиха в отговор на Ghash.io, постигнал 51% мощност на хеширане, беше да публикуват това неясна публикация в блога на Гавин Андресен. Интересното действие на свободния пазар е направило експоненциално повече от фондацията Bitcoin за решаване на централизацията на Bitcoin mining проблем. Хора от общността на Биткойн се събраха – независимо от Фондацията – и убедиха миньорите да насочат своите платформи към други пулове за копаене на Биткойн, по-специално P2Pool, децентрализиран пул за копаене на Биткойн, който не би бил уязвим за атака от 51%, ако спечели 51 % мощност на хеширане. Единственият начин да се излезе с наистина постоянно решение за централизирането на копаенето на Биткойн е да се модифицира основният протокол на Биткойн, така че централизирането на копаенето да е невъзможно. Но Bitcoin Foundation, организацията, която пое отговорността за развитието на Bitcoin, вече не работи по основния протокол!

Политиката и бюрокрацията на фондацията Биткойн не правят нищо друго, освен да отклоняват вниманието от реалните проблеми, които общността трябва да реши, ако някога искаме да видим, че Биткойн осъзнава пълното си потенциал. Правителствените дейности на Фондацията просто са отишли ​​твърде далеч. Досега всъщност Андреас Антонопулос е напълно скъса всички връзки с фондацията:

tweet2

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Общността не се нуждае от политика, секретност и предполагаеми педофили, за да подобри първоначалното създание на Сатоши Накамото и да го разпространи по целия свят. Просто се нуждаем от адекватно финансиране за разработчиците на Bitcoin Core, което Mike Hearn’s фар се надява да осигури. След като успеем да подобрим достатъчно биткойн протокола, така че да е най-доброто, което може да бъде, свободният пазар просто ще поеме по своя път и биткойн ще бъде избран от гражданите на света като най-желаната парична система.

Биткойнът би трябвало да бъде бягство от държавната летаргия и песимизъм. Нека не позволяваме на Фондацията за биткойни да я превръща в повече от същото.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map