Правилен анализ на цените на биткойн Част 3: Професионализъм

Това е третата и последна част от нашата серия от три части за това как да се държат правилно Биткойн анализ на цените.

В първата част на нашето ръководство обсъдихме двете преобладаващи школи на икономическата мисъл, австрийското училище и кейнсианското училище. Разгледахме неефективността на позитивизма в икономиката и как прилагането на праксеологичен подход към икономическия анализ дава много по-полезни данни. След това приложихме принципа на австрийската икономика към анализа на цените на биткойн и накратко проучихме начините, по които човек би могъл да извърши анализ на цените, използвайки праксеологичната методология.

От Дейвид Прешъс [CC BY 2.0], чрез FlickrОт Дейвид Прешъс [CC BY 2.0], чрез Flickr

В част втора от нашето ръководство разгледахме как всъщност да проведем анализа. Обсъдихме значението на новините в австрийския процес на анализ на цените и какви новини имат най-голямо влияние върху Биткойн цена. Стигнахме до заключението, че само най-големите новини, идващи от играчи на основните пазари, правителства или влиятелни хора или компании в самата общност на Биткойн имат значително влияние върху цените. Предупредихме читателите за погрешното предположение, че всяка положителна новина трябва да упражнява възходящ натиск върху цената на биткойн. След това разгледахме подробно как правилно да правим разлика между дългосрочните и краткосрочните тенденции и значението на ценовите дъна при анализа. И накрая, обсъдихме правилното време, което трябва да се използва при извършването на ценовия анализ. Опитът да се напише анализ твърде често ще се окаже проблематично, тъй като промените в цените могат да бъдат обяснени само чрез изследване на действията на отделни лица. Ако човек се опитваше да анализира пазара всеки ден, той нямаше да отчита нищо друго освен нормална ежедневна дейност. Следователно най-много анализът на цените на биткойн трябва да се извършва веднъж седмично.

Тази последна инсталация подчертава значението на провеждането на анализ на цените на биткойн с високо ниво на професионализъм и честност. Тези две черти са от изключително значение в тази област на икономическия анализ. За читателите на вашата статия евентуално биха могли да вземат предоставената от вас информация и да я използват като консултативен ресурс, когато обмислят техния курс на инвестиционно действие.

Поддържане на професионализъм и честност при извършване на анализ на цените на биткойн

Чрез thinkpanama [CC BY-NC 2.0], чрез FlickrОт thinkpanama [CC BY-NC 2.0], чрез Flickr

Когато се ангажирате с анализ на цените на биткойн, от съществено значение е човек да бъде едновременно професионален и честен в отчитането си. Както бе споменато по-горе, всеки, който чете статията ви, може да използва информацията, която сте предоставили, като съвет как да инвестирате парите си, дори ако твърдите, че не трябва. Вашата статия може потенциално да убеди някой да осребри биткойните си или да влезе ол-ин с техния фиат. Това поставя анализатор със значителен брой последователи в позиция на влияние в биткойн общността. Ако писателят има достатъчно читателска аудитория и тези читатели винаги следват съвета на писателя, тогава писателят може да има пряко влияние върху цената на биткойн. Тази позиция на власт идва със стимула да насърчава хората да действат по начин, който да е от полза за писателя. Това не трябва да се случва.

Всеки легитимен анализатор на цените на биткойн никога не трябва да дава директен съвет за това как неговите или нейните читатели трябва да инвестират парите си именно поради причината, поради която анализаторът ще има силен стимул да дава съвети, които биха били от полза за него, вместо за общността на биткойните като цяло . Правилният анализ на цените на биткойн трябва да съдържа описателна и спекулативна информация, но никога предписателна.

Анализаторът на цените също трябва да бъде изключително честен в своите доклади. Сега, разбира се, е приемливо да изложите вашите мнения и да използвате личните си убеждения в своя анализ, тъй като цялата тази практика така или иначе се основава най-вече на спекулации и лично мнение. Но човек никога не бива да лъже или умишлено да измисля информация, която ще направи техния анализ на цените на Биткойн да изглежда по-солиден, отколкото е в действителност. Никога не трябва да лъжем, за да избегнем грешка. Наистина трябва да приемем вероятността в крайна сметка да получим грешна прогноза. Няма срам да бъдеш неправилен; несигурността е същността на пазара, така че трябва да се очакват неточни прогнози! Трябва да се гордеем, когато правилно интерпретираме данните и ги използваме, за да направим честна прогноза, която се е сбъднала. Не бива обаче да се чувстваме зле или ядосани, когато пазарът прави това, в което е най-добре и произвежда нещо, което никой никога не би могъл да предвиди. Дори с риск да бъдат некоректни и смутени, анализаторите винаги трябва да дават честни мнения и да пишат честни доклади.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

В обобщение, законният анализ на цените на биткойн трябва да зачита влиянието, което те биха могли да имат, и да докладва данните по честен начин. Приемливо е да пишете пристрастни статии, които използват вашите лични убеждения, стига да не умишлено лъжете или измисляте информация, за да подсилите възприеманата основателност на вашия анализ.

Така завършва третата и последна част от нашата поредица за провеждане на правилен анализ на цените на биткойн. Използвайки правилната икономическа методология, търсейки правилните новини, правилно идентифицирайки тенденции и минимални цени и оставайки професионален и честен, човек може да интерпретира точно пазарните данни и да предостави солидни анализи със силни прогнози за бъдещето на цената на биткойн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map