Швейцарското правителство да се въздържа от регулиране на биткойните

Швейцарската национална банка (SNB), заедно с Федералния съвет на швейцарското правителство, проведоха проучване относно използването на Биткойн и други виртуални валути, което накара швейцарското правителство да се въздържи от въвеждането на каквато и да е специфична регулация за биткойни за момента. Вместо това правителството ще разчита на съществуващите финансови закони, за да накаже престъпници, участващи в биткойн престъпления, заявявайки, че макар да не правят никакви конкретни Наредби за биткойните, виртуалните валути не съществуват в „правен вакуум“.

„Съответно виртуалните валути нямат влияние и върху мандата на Швейцарската национална банка … Като се има предвид, че виртуалните валути са незначително явление и не са в правен вакуум, Федералният съвет стигна до заключението, че не е необходимо да се предприемат законодателни мерки в момента.”

Не е необходимо регулиране на биткойни: Биткойн вече е обхванат от съществуващите закони

В доклада се посочва, че въпреки че правителството няма да следва законодателство, целящо конкретно налагане Регулиране на биткойни, виктимизацията, включваща биткойн, вече е защитена от съществуващото швейцарско финансово законодателство. Швейцарското правителство цитира Швейцарския задължителен кодекс, Федералния закон за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма във финансовия сектор, както и Федералния закон за банките и спестовните банки като съществуващи закони, които вече обхващат биткойн. Тези закони налагат ограничения върху финансовите институции от частния сектор, които са насочени към борба с престъпления като измами, кражби и пране на пари. Тези конкретни закони ще бъдат използвани от швейцарското правителство за налагане на регулиране на биткойн, без да се налага да се пише ново законодателство единствено с цел изграждане на правна структура за виртуални валути. Това решение на швейцарското правителство е подобно на скорошното решение на канадското правителство поправка съществуващ финансов закон, за да се поставят виртуалните валути под ръководството на канадските агенции за финансово регулиране.

„Договорите с виртуални валути са изпълними по принцип и могат да бъдат налагани санкции за престъпления, свързани с виртуални валути.“

Швейцарският федерален съвет също посочи липсата на широко приемане на Биткойн като друга причина, поради която крипто-валутата не изисква законодателство в допълнение към вече действащите закони в Швейцария. Те казаха, че биткойнът е до голяма степен без значение и че очакват той да остане такъв в обозримо бъдеще. Следователно изобщо не е необходимо да се обръща много внимание на регулирането на биткойни.

„Докладът обяснява, че икономическото значение на виртуалните валути като платежно средство в момента е доста незначително и Федералният съвет вярва, че това няма да се промени в обозримо бъдеще.“

Въпреки че биткойн икономиката може да изглежда много малка в сравнение с глобалната икономика или дори икономическата активност в една, развита държава, швейцарското правителство не успява да забележи експоненциалния растеж, който икономиката на биткойн е имала през последните няколко години.

В рамките на кратък живот от 5 години, един биткойн се превърна от виртуално безполезно, на стойност няколко стотин долара. В един момент в края на 2013 г. Биткойн цена дори достигна връх от над $ 1000. Освен това, само през последната година, Bitcoin е видял експлозия в приемане от голям бизнес около света. (Microsoft вече приема биткойн, както и нарастващ брой мултимилиардни корпорации) Човек може дори да плати за храна в ресторант с него биткойни.

Не може да се очаква Швейцария, нейното правителство и SNB да разберат бързия растеж на биткойните и все още до голяма степен неудовлетворения потенциал. Всъщност те са правителствени институции, работещи под съвета на основните икономисти, които нямат никакви познания за биткойните или умишлено се опитват да омаловажат огромния потенциал на биткойн. Тези икономисти правят тези неща, защото им е възложена задачата да защитават монопола на правителството над емисията на пари и регулирането на предлагането им. Те също така не осъзнават факта, че техните позитивистки методологии и политическите препоръки, които изготвят, са отговорни за всички огромни икономически кризи които са настъпили след появата на централното банкиране.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Волатилност и риск на цените на биткойн

В допълнение към твърдението, че биткойнът е незначителен за основната икономика и че това ще бъде известно време, Федералният съвет на Швейцария предупреди гражданите Волатилност на цените на биткойн и риск, свързан с биткойн. Същото предупреждение е било издаден от няколко централни банки вече. Всички централни банки, които са предупредили срещу нестабилните рискове за цените и сигурността на биткойни, игнорират постоянните иновации и подобрения, направени от Биткойн общност.

Изненадващо, за разлика от другите централни банки, Федералният съвет не използва нестабилността на цените на биткойн и рисковете за сигурността като аргумент, за да разубеди гражданите да използват виртуални валути. Те изтъкнаха тези две неща само за предпазливост. Съветът остана изненадващо неутрален в доклада си, въздържайки се да представя Биткойн в негативна светлина.

Не е сигурно дали Швейцария ще продължи да бъде неутрална по отношение на специалната регулация на биткойните. Coin Brief обаче ще следи за всички промени в решенията на швейцарското правителство да останат неутрални и ще докладва за всяко ново развитие, което може да възникне от тази история.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map